Site Overlay

Vi legger ned

Fredag 22/12-2023 måtte Krutt Gastropub sende følgende pressemelding til lokalavisen Varingen:

Ja, ryktene er dessverre sanne.

Krutt har slitt med å få det hele til å gå rundt en stund. 2023 har vært et ganske tøft år, og spesielt den utfordrende økonomiske situasjonen i samfunnet i høst har hatt negativ innvirkning på driften. Vanligvis er årets siste måneder svært gode tider for utelivet, mens de i år ikke har svart til forventningene og budsjettert omsetning og lønnsomhet. Dermed har regninger og utgifter vært langt større enn inntektene, og vi går inn i det nye året med store problemer med å betjene de økonomiske forpliktelsene våre og holde hjulene i gang videre i det som vanligvis er de minst lønnsomme månedene for utelivsbransjen.

På tross av at Krutts styre, daglige leder og aksjonærer har vendt alle steiner, gjort mange justeringer i konsept og tilbud og vært i svært god dialog med både gårdeier og banken, ser vi at vi allikevel ikke klarer å holde det gående nå. Vi er veldig enige med alle som mener at det trengs et sted som Krutt i Nittedal, og vi vil så gjerne få det til. Men så er det disse penga som kommer i veien. Markedsundersøkelsen vi nettopp har gjennomført viser dessverre den samme trenden som vi har opplevd på kroppen de siste månedene; alt for mange må prioritere bort middag på restaurant, en tur på puben og konserter og eventer, og spare penger for å kunne betjene økende låne- og leveutgifter. Dermed tjener ikke Krutt nok til å betale lønninger og faste utgifter, og til slutt er underskuddet blitt så stort at vi må si stopp. 

Dermed er situasjonen på kort tid  blitt slik at vi må stenge Krutt Gastropub på Mosenteret. Siste åpningsdag er lørdag 30. desember 2023, og så blir det dessverre mørkt i lokalene våre på Mosenteret. Hvis det ikke skjer et aldri så lite julemirakel, selvsagt.

Vi takker alle som har jobbet på Krutt oppigjennom, gjester som vært innom Krutt, venner og kjente som har heiet på oss, alle som har kommet med ris og ros, alle som har levert mat og drikke, alle som har spilt på og vært på arrangementene våre for spennende, innholdsrike, fantastisk inspirerende år.